Your Own Way

  • 20/07/2023
  • Roel Gaasbeek

Your Own Way

Als de weg die je bewandelt je niet bevalt dan is het tijd om van richting te veranderen, om een eigen weg te kiezen, jouw eigen weg.

Dat klinkt natuurlijk simpel en soms is het dat ook. Dan ga je gewoon links of rechtsaf en je bent er al. Maar soms is het heel moeilijk om je eigen weg te vinden. Je raakt verdwaald in een net van keuzes. Er ontstaat stress door invloeden van buitenaf. Misschien raak je wel in paniek omdat je niet weet hoe je je eigen weg moet kiezen.

Ik koos de naam voor m’n bedrijfje niet voor niets. Your Own Way. Omdat dat is wat het is. De weg die je bewandelt als de weg van het leven. Loop je door, kies je links, of kies je rechts?

Als je een lange afstand wandelt zoals ik heb gedaan dan loop je niet terug. Backtracken noem je dat, in het leven sowieso niet mogelijk. Je kan de geschiedenis niet meer veranderen toch? Dus loop je door. Maar doe dat alsjeblieft wel op de weg die je zelf hebt gekozen, jouw eigen weg. Volg geen anderen, wees niet als een ander maar blijf je geweldige eigen zelf. Dat ben je namelijk waard!

Er zijn veel situaties geweest waarin ik mijn eigen weg moest kiezen. Sommige keuzes hebben mijn leven gered, sommige keuzes dat van anderen. Soms werkte het ook niet, zo is het leven en dat is wat het is. Maar ik koos altijd  mijn eigen weg door mijn hart te volgen. Noem het je instinct, een gevoel van binnen. Als je daar naar leert luisteren én je bent dan in staat om op basis van dat gevoel een rationele keuze te maken, dan heb je overwonnen!

Het gaat allemaal om je mindset en keuzes in het leven. De vraag is, wat ga jij kiezen? De dingen waar je van houdt? De dingen die goed voelen? De dromen en doelen die je hebt?

Of blijf je maar doorgaan op die ene veilige saaie weg? De routine waar je inzit en maar niet uit kan komen? De weg die je helemaal niet leuk vindt en misschien wel ‘haat’. Is dat jouw keuze?

Onthoud goed, de tijd tikt. Wacht niet met verandering, twijfel niet en geloof in jezelf!

Het is nooit te laat om Your Own Way te kiezen!  
 
Share our website